Linkėjimai autizmo dienos proga!

Šiandien yra mūsų diena! Diena, kai pasaulis kalba apie žmones, suvokiančius pasaulį kitaip nei didžioji dalis populiacijos. To kalbėjimo kokybinis lūžis mūsų lietuviškajame diskurse jau pamažu vyksta (labai geras Laura Valionienė – puslapis šiandien įrašas apie tai), rengiamasi įtraukiajam ugdymui, diskutuojama, rūpinamasi. Ta proga noriu išsakyti kelis palinkėjimus:

ŠVIETIMO NUŠVITIMO – kol yra rengiamasi įtraukiajam ugdymui, keliu taurę už tai, kad VISI vaikai mokykloje jaustųsi gerai. Ne „galiu išbūti“, ne „patinka draugai, bet nuobodu mokytis“, ne „kartais nutinka kažkas smagaus“ lygmenyje, o iš esmės, kiekvieną dieną, kiekvieną valandą, per kiekvieną pamoką jokiam vaikui mokykloje nekiltų minčių, kad jis ar ji nevertingas ar nevertinga. Kad atlikdami įdomias ir nuobodžias užduotis jie žinotų, kam ir kodėl tai daro. Kad niekam nekiltų dingstis pasakyti kažką skaudinančio, o drausmė būtų užtikrinama tinkamai struktūruojant veiklas, rodant pozityvų pavyzdį. Kai VISI vaikai mokykloje jausis saugūs, užtikrinti ir vertinami, įtraukusis ugdymas, galima sakyti, jau bus garantuotas.

AUTISTIŠKŲ BALSŲ JĖGOS – Draugiški autizmui, Autistiška Lietuviškai, Pasaulis autistiškomis akimis, Aspergerio moteris, grupė „Autizmo keliu. Priėmimo link“ – visa tai yra kanalai, kuriais sklinda autistiškų žmonių balsai, kurie privalo būti ne tik išklausomi besidominčiųjų neurologine įvairove bendruomenės, bet visų sprendimų priėmėjų, kurie rūpinasi Lietuvos piliečių gerove. Be jų negalimas joks procesas! Štai – kompetentingų konsultantų grupė. Ne tėvai, ne specialistai yra patyrę, ką reiškia būti autistišku žmogumi neurotipinėje visuomenėje. Pritildome savo prielaidas, pagarsiname tikra patirtimi paremtus balsus. Joks pokytis, susijęs su autizmu, nevykdytinas be autistiškų žmonių patvirtinimo!

DŽIAUGSMO KASDIENYBĖJE – iš to susirūpinimo, kaip čia išmokyti, pasiekti, susiorganizuoti terapijas, asistentą, rasti geriausią ugdymą, galima nejučia praleisti svarbiausius dalykus. Žaidimas, poilsis, palepinimas ar naujos patirtys yra mūsų gyvenimų dalis. Leiskime sau pramogą, atsipalaidavimą ir gerą savijautą. Šiandien galima netgi atšvęsti

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *