Kalėdų senelis, kuris supranta…

Ankstesniame įraše pajuokavome apie tai, o dabar rimtai: iš tiesų egzistuoja Kalėdų senelis, kuris yra autistiškas.

Kerry Magro susitikimas su Kalėdų seneliu buvo viena iš liūdniausių vaikystės patirčių: jam buvo šešeri, jis labai džiaugėsi, matydamas lauktą vaikų geradėją, bet fotoaparato blykstė išvedė jį iš pusiausvyros ir jį ištiko didžiulis emocinis protrūkis, po kurio tėvai nutarė, jog tokie triukšmingi ir jaudinantys renginiai sūnui kelia per didelį stresą, ir jie nebevedė jo pas Kalėdų senelį. O jis to norėjo ir ilgėjosi.

Dabar jam 30 ir jis pats yra Kalėdų senelis. Subūręs elfų komandą iš ergoterapeutų ir specpedagogų, lanko vaikus, kuriems, kaip ir jam kadaise, sunku būti šurmuly. Kiekvienam vaikui jis skiria pusvalandį, kad niekas nebūtų priverstas skubėti, su kiekvienu bendrauja tam vaikui priimtinu stiliumi. Tėvams netenka aiškinti, kodėl vaikas elgiasi taip, kaip jis elgiasi – šis Kalėdų senelis supranta ir greitai užmezga ryšį su mažaisiais.

JAV jau esama „tausojančių sensoriką“ Kalėdų senelių, mielai susitinkančių su jautresniais vaikais, atitinkamai pasirengusių bendrauti su jais, bet Kerry Magro yra pirmasis, kuris pats yra autistiškas.

Mūsų Kunigaikštis šį sezoną sėkmingai susipažino su nuostabiuoju lietuviškuoju Kalėda, bet pameluotume, sakydami, jog nesijaudinome. Ne kiekvienam vaikui pasisekė šiais metais pasilabinti su Kalėdų seneliu. Tad siūlome verslo idėją specialiojo ugdymo guru: barzda, lazda ir didelis maišas (kur tėvai sudės pinigus) ? Kad Kalėdų šventės neaptemdytų fotoaparatų blykstės.

https://www.today.com/parents/santa-autism-helps-kids-autism-celebrate-christmas-t144691

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *