Restorano recenzija: Pirmas blynas

Blynai yra vienas tų nedaugelio patiekalų, kuriuos Kunigaikštis valgo, ir ne vien namie. Todėl žinią apie naujos blyninės įsikūrimą Planetariumo patalpose pasitikome entuziastingai ir nusiteikę ją aplankyti.

Šiaip ar taip, naudotis restoranų paslaugomis su autistiškais vaikais nėra lengva, ir, nors atžala senokai pamėgo valgymo ne namie idėją, iki šiol kiekviena vieta, į kurią išsiruošiame, turi būti pakankamai erdvi, rami, greito aptarnavimo ir su bent vienu priimtinu pasirinkimu meniu.

Visus šiuos kriterijus visiškai atitinka „Pirmas blynas“, o savininko sąmoninga tolerancijos ir žmonių įvairovės priėmimo politika daro šią vietą itin saugia išsiskiriantiems iš minios.

Jau prie pat įėjimo apie šitą svetingumą byloja kilnojama rampa vežimėliams. Mums ji nereikalinga ir ja, turbūt, nėra lengva pasinaudoti be pagalbos, bet tai yra draugiškas signalas, kviečiantis užsukti visus, nepriklausomai nuo judėjimo būdo.

Užeinam. Jauku tiek, kiek tai įmanoma Planetariumo šalto betono nuobodybėje, vieta įrengta su meile, švari, vaikams patiesta kiliminė danga, pastatyta palapinė-vigvamas, kaladėlių dėžė, patogi kėdutė su atlošais, staliukas spalvinimui ir piešimui. Nieko prašmatnaus, bet miela. Ypač palapinė!

Meniu dominuoja blynai. Dienos pasiūlymas teikiamas ir šeštadieniais, kainos telpa 5-6€ diapazone už porciją. O porcijos puikios – sočiam pavalgymui. Ir skaniam!

Ragavome mėnesio blyną su panna cotta deserto salelėmis, blyną su kriaušėmis, šokoladu ir grietinėle bei blynus carbonara, patiektus pastos stiliumi. Blynai iškepti profesionaliai – ploni ir lygūs, patiekimas estetiškas, įdarai gerai subalansuoti ir apgalvoti. Kitaip tariant, blynai su polėkiu!

Stalo vanduo buvo atneštas, jo net nepaprašius (be abejo, nemokamai). Apskritai, aptarnavimas – visiškai sklandus, greitas ir pozityvus.

Pastebėjome, kad „Pirma blynas“ yra draugiškas ir naminiams gyvūnams, yra ateinama su šunimis. Mums, kaip katino šeimai, tai nėra kaži koks privalumas, bet tolerancijos politika turi būti nuosekli, tad šunų draugija yra kažkas natūralaus ir tikėtino tokioje vietoje.

Taigi, labai teigiama patirtis, puiki vieta paskanauti blynų, ir norisi, kad „Pirmas blynas“ greitai nebebūtų išskirtinis… Bent ne personalo sudėtimi. Kodėl su kokiais tai sunkumais susiduriančius žmones įdarbinti turėtų specialiai tokį tikslą užsibrėžęs restoranas? Kiekviena įstaiga nori kompetentingų, gabių, darbščių ir malonių darbuotojų. Tad tiesiog neprotinga palikti neišnaudotą didelės žmonių grupės potencialą.

Todėl šiai naujai skanaus maisto oazei linkiu spartaus augimo ir tokios sėkmės istorijos, kuri padarytų perversmą ir daugeliui atvertų tokią seną aiškią tiesą, kad visi mes lygūs.

 

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *