Ar skiepai ir autizmas susiję?

Suaugusio autisto (Ian MacKinnell, sistemų analitiko, turinčio filosofijos ir socialinių mokslų mokslinius laipsnius, diagnozuoto 2010 m.) atsakymas į klausimą „Ar yra ryšys tarp autizmo ir skiepų?“ Nors yra manoma, kad autistai nesupranta ironijos, šis atsakymas yra pilnas sveiko sarkazmo.

„Taip, – teigia ponas MacKinnell, – ryšys yra: http://thesciencepost.com/researchers-prove-autism-causes-…/

Autistiški tėvai žymiai dažniau linkę skiepyti savo vaikus nei neautistiški tėvai. Galbūt, jie labiau domisi mokslu ir mažiau veikiami emocinių gąsdinimų. Galbūt, jie labiau linkę naudotis geriausiais patikrintais sprendimais. Galbūt, jie žino apie rimtas ligas, kurioms vakcinos užkerta kelią, ir kaip kritinės masės imuniteto silpninimas kelia pavojų tiems vaikams, kurie negali būti paskiepyti. Galbūt jie neįbauginti stigma ir siaubo istorijų apie pabaisą, vardu „AUTIZMAS“.

Aš turiu autizmo spektro sutrikimą. Aš užaugau iki tymų, kiaulytės ir raudoniukės vakcinų – aš iš tiesų kentėjau nuo tymų ir kiaulytės būdamas vaiku, ir nuo vėjaraupių suaugęs, ir niekada nebuvau skiepytas nuo raudoniukės (tik mergaitės buvo skiepijamos nuo to, kai aš augau). Yra daugybė nediagnozuotų žmonių, kurie iš tiesų yra autistai – jie yra „prarastoji karta“, žmonės, kurie užaugo dar prieš tai, kai Aspergerio sindromas buvo pripažintas 1994-siais metais. Šie žmonės nebuvo skiepyti; jie yra autistai, bet nefigūruoja statistikoje, nes jų karta nebuvo formaliai dianozuota. Jie turėjo arba skęsti, arba išplaukti patys, be kieno nors pagalbos. Ir jų autizmas nebuvo nulemtas skiepų – mes tai žinome, nes jie nebuvo skiepyti.

Daugelis pavojingų ligų yra susiję su skiepais: tos, kurias skiepai sustabdo. Pradėkite jaudintis dėl įrodytų pavojų, kuriuos skiepai gali sustabdyti, ir nustokite jaudintis dėl būsenos, kuriai skiepai nedaro įtakos.”

 

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *